
Mennyit keres egy pincér 2025-ben?
Ma hajnalban úgy keltem, hogy éreztem: valami nagy dolog fog történni. Nem, nem a meteorológus jósolta be, hanem a gyomrom. Így hát útnak indultam a Nagycsarnok mögé, a hírhedt Büfékirályhoz, akiről minden szakácstanonc suttogva beszél az OKJ-s könyvek árnyékában.
A Büfékirály, alias Tibi bácsi, 1983 óta készíti ugyanazzal a kanállal a paprikás krumplit, amit egyszer véletlenül meg is nyalt. Azóta „szent kanálként” emlegetik, és a vendégek állítólag jobban bíznak benne, mint az ÁNTSZ-ben.
A napi menü:
-
Szőröstészta – legendás tejfölös tészta, melyben garantáltan találsz egy hajszálat. (Állítólag szerencsét hoz.)
-
Lángosfröccs – fél liter szódával felöntött fokhagymás olaj, egy kis karcos fehérborral bolondítva. Csak erős gyomrúaknak!
Különlegesség:
A vendéglátóhely saját fejlesztésű füstölő rendszerrel rendelkezik – azaz a séf a cigarettáját a pult mögött szívja, miközben a rántott szeletet panírozza. Autentikus élmény.
Gasztronómiai tanulság:
Aki itt evett, már nem fél semmitől. Tibi bácsi szerint:
"Aki túléli a pacalpizzámat, az bírja az életet."